Europa

Geriausi Latvijos festivaliai ir muziejai

Turėdama ilgą pajūrio juostą Latvija vilioja laukiniais paplūdimiais. Vasarą pas kaimynus dažnas lietuvis vyksta atostogų. Tačiau Latviją verta aplankyti ne tik šiltuoju metų laiku. Čia gausu ne tik lankytinų vietų, bet ir muziejų bei išskirtinių renginių.

Jelgavos ledo skulptūrų festivalis

Vasario mėnesį žiemos grožis kuriamas Jelgavoje, kur vyksta Tarptautinis ledo skulptūrų festivalis. Jau daugiau nei 20 metų rengiamame festivalyje dalyvauja profesionalūs skulptoriai iš įvairių pasaulio šalių. Aplankyti tikrai verta, nes čia lankytojus džiugina įspūdingos ledo skulptūros, teatralizuoti pasirodymai, ledo kalneliai. Sušilti ar atsigaivinti kviečia ledo baras. O kur dar šviesų šou, fejerverkai ir pasirodymai ledo scenoje.

Latvijos festivaliai

Rygos šviesų festivalis

Tai vienas ryškiausių ir labiausiai lietuvių pamėgtų Rygos renginių. Šviesos festivalis vyksta lapkričio mėnesį. Visą savaitgalį senamiestį puošia lazerių ir projekcijų šou. Net apie šimtas lauko instaliacijų, 3D projekcijų ant pastatų ir parkuose pritraukia lankytojus iš visos Europos. Gatvėse gausu mūsų tautiečių, nes dauguma kelionių agentūrų organizuoja dienos išvykas autobusais.

Rygos automobilių muziejus

Rygoje įkurtas automobilių muziejus eksponuoja senąsias transporto priemones, pasakoja apie jų kūrimą ir veikimą. Jūsų laukia analogų neturinti Kremliaus prabangių automobilių kolekcija, seniausio pasaulyje patentuoto automobilio Benz Patent Motorwagen replika, įspūdinga specialios, krovininės ir karinės technikos kolekcija bei lenktyninių automobilių kolekcija. Muziejus įdomus ir suaugusiems, ir vaikams. Lankymas kainuoja 10 eur.

Rygos automobilių muziejus

Kalėdinė Rygos mugė

Rygą labai jauku aplankyti ir kalėdiniu laikotarpiu, kuomet miestas pasipuošęs didžiosioms metų šventėms. Centrinėse miesto aikštėse papuoštos eglutės, rankdarbių mugės ir karšto vyno degustacijos. Savaitgalio išvyka smagi ir šeimoms, ir draugų kompanijoms. Senamiestyje didelis apartamentų pasirinkimas, o kelionės metu galima susiplanuoti aplankyti ir daugiau įdomių objektų.

Kalėdinė Rygos mugė

Kino miestelis Cinevilla

Vaizdingame Kuržemės krašte įkurtas Baltijos Holivudas – kino miestelis Cinevilla. Tai po atviru dangumi įrengtos filmavimo aikštelės, nukeliančios lankytojus ne tik 100 metų atgal, bet kartais ir į XIII amžių ar vikingų laikus. Cinevilla kviečia žvilgterėti į kino kūrimo užkulisius, o gal net sudalyvauti kino filmavimo procese.

Vaikštant po kino miestelį dekoracijos keičiasi už kiekvieno kampo. Štai jūs vesterno gatvelėje, o už kampo jau vikingų menėje lyg karalius sėdite mediniame soste. Išeinate į kiemą, o čia ant sienos kaba tikras sunkvežimis. Miestelis pilnas netikėtų atradimų. Pamatykite iš arti, kaip sukurtos filmų dekoracijos – pastatai, turintys tik priekinę sieną ir realistiškai atrodantys atributai iš putplasčio.

Kino miestelis Cinevilla
Kino miestelis Cinevilla
Kino miestelis Cinevilla
Kino miestelis Cinevilla

Latvijos alaus festivalis

Rygoje pavasarį rengiamas didžiausias Baltijos šalyse alaus festivalis Latvia beer fest. Šventės metu galima paragauti apie 200 vietinių ir regioninių alaus rūšių iš viso pasaulio. Kiekvienais metais alų atidarymui gamina vis kita Latvijos alaus darykla. Festivalis vyksta gamtos apsuptyje – Vermanes parke Rygos centre.

Latvijos alaus festivalis

Rygos zoologijos sodas

Rygos zoologijos sodas turi apie 3000 gyvūnų, neskaitant vabzdžių. Lankomiausi objektai – žirafų ir kengūrų namai, o tigrų namai yra moderniausias tokio tipo statinys Europoje. Įprasto ūkio kampelyje vaikai gali pamaitinti ir paglostyti triušius, ožkas, avis ir kitus naminius gyvūnus. Zoologijos sode įrengtas akvariumas, terariumas ir ruonių baseinas. Gyvūnus lankyti galima ištisus metus, o vasarą rengiami ir maitinimo šou. Ankstyvą rudenį galima išvyksti daug jauniklių.

Rygos zoologijos sodas