Orientacinis žaidimas
Lietuva

Actionbound – orientacinis žaidimas Lietuvos miestų pažinimui

Karantino metu galime pasidžiaugti saugia pramoga – interaktyviais orientaciniais pasivaikščiojimais. Jų metu sužinosite naujų istorijų apie savo miestą, atrasite nematytų vietų ar gatvės piešinių. Tai puiki pramoga visai šeimai. Be to, toks orientacinis žaidimas dažniausiai yra nemokamas!

Kaip galiu dalyvauti žaidime?

Reikia parsisiųsti Actionbound programėlę ir joje pasirinkti bound’ą, kurį norite įveikti. Galite rinktis „Bound’ai, esantys netoliese” arba įrašyti pavadinimą. Pavyzdžiui, būdami Kaune pasirinkite bound’ą apie „17-ka Darnaus vystymosi tikslų”, prasidedantį Laivės alėjoje prie Soboro. Jo metu susipažinsite su Darnaus vystymosi programos tikslais ir smagiai paleisite laiką. O galbūt esate sostinėje? Čia žaiskite bound’ą „Vilniaus kodas – pasaulio paveldas”, prasidedantis Katedros aikštėje. Šiame bound’e sužinosite šiek tiek Vilniaus istorijos, siauriausioje gatvelėje dainuosite „Senieji Vilniaus stogai”, klausysitės Žibintininko sekamos pasakos ir atliksite daug lengvų, bet netikėtų užduočių mainais už žinias apie senamiestį. Geras laikas ir pasivaikščiojimas garantuotas! Ir nepamirškite patikrinti Actionbound programėlės kituose lankomuose miestuose ir raskite naujų žaidimų, kurių yra ne vienas.

Kaip vyksta žaidimas?

Programėlėje pradėjus bound’ą, kompasas jums rodys kelią, o radus tikslą – gausite atlikti trumpą užduotį, pavyzdžiui, atsakyti į klausimą, nusifotografuoti, nufilmuoti trumpą video ar išspręsti užduotį. Bound’us būna sukurti individualių asmenų pramoginiais tikslais arba organizacijų. Pasirinkite bound’ą pagal įvertinimus, bound’o trukmę. Paprastai toks smagus ir sveikas pasivaikščiojimas trunka apie porą valandų.

„Vilniaus tautų žemėlapis”

Antras išbandytas Actionbound maršrutas mus vedė Vilniaus tautų žemėlapiu. Sprendėme įvairias užduotis, mokėmės istorijos, atradome nuostabių kiemelių ir juose paslėptų paminklų. Sulaukėme skambučio iš miesto legendos, žydų daktaro Šabado, tapusio puikiai žinomos pasakos Aiskauda personažu.
Aplankėme Vandens nešėją, Martyną Liuterį ir kitas istorines asmenybės, atradome Bokšto skverą ir… Ir visko neatskleisime 😃 Išbandykite maršrutą patys ir pažinkite Vilnių naujai!
Manau maršrutas turėtų daug papasakoti ir patiems sostinės gyventojams.
Orientacinė ekskursija yra nemokama, Actionbound programėlėje vadinasi „Vilniaus tautų žemėlapis”. 

orientacinis žaidimas Vilniuje